Pentru sufleu de spanac cu cascaval spanacul verde se curata, se spala in mai multe ape, se scurge, se introduce in apa clocotita cu sare si se fierbe, se scurge din nou.
Pentru sufleu de spanac cu cascaval spanacul verde se curata, se spala in mai multe ape, se scurge, se introduce in apa clocotita cu sare si se fierbe, se scurge din nou, se raceste si se taie marunt. Daca se foloseste spanac conservat, se scurge de lichid, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala; se separa albusurile de galbenusuri. in 75 g unt sau margarina, se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, sare si se fierbe cca 5 minute. La sosul obtinut se adauga galbenusurile, albusurile batute spuma, spanacul, cascavalul si se amesteca pentru uniformizare. Albusurile batute spuma, se adauga in compozitie, amestecand usor si totul se toarna in forme (de cate o portie), unse cu unt sau margarina; se introduce la cuptor la foc iute, pana se rumeneste.
Sufleul de spanac cu cascaval se serveste fierbinte.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii