Straturi de legume (musaca)

1. Se unge o tava cu ulei si se aseaza un strat de rondele de cartofi, apoi unul de rosii (puteti aseza in ce ordine vreti, parerea mea e ca e bine ca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Straturi de legume (musaca)

Ingrediente

  • 4 cartofi fierti in coaja
  • 3 rosii (eu am facut cu ele crude dar ar fi mai bine sa fie oparite si dezpielitate)
  • cateva rondele de dovlecel
  • o ceapa tocata marunt
  • un ardei gras tocat marunt sau fasii
  • cateva felii de kaizer
  • sunca
  • 6 oua
  • 3 linguri zdravene de smantana
  • 3 linguri de faina
  • cascaval (jumatate de rotita mica)
  • sare
  • piper
  • alte condimente dupa pofta inimii si a papilelor gustative

Mod de preparare

1. Se unge o tava cu ulei si se aseaza un strat de rondele de cartofi, apoi unul de rosii (puteti aseza in ce ordine vreti, parerea mea e ca e bine ca primul strat sa fie cel de cartofi ca sa poata fi scoasa cu usurinta din tava).

2. Urmeaza apoi feliutele de kaizer si dovleceii, eu i-am pus pe margine pentru ca nu isi tineau echilibrul peste kaizer.

3. 3 oua se fierb tare , se taie jumatati si se pun si ele in tava din loc in loc, adica atunci cand taiati sa fie cam jumatate de ou la fiecare portie.

4. Am pus apoi cubuletele de ardei si cascavalul ras.

5. Se baga la cuptor pana vedem ca se inmoaie/topeste cascavalul de deasupra.

6. Intre timp am batut celelalte 3 oua cu cele 3 linguri de smantana si cu faina, un praf de sare si putin piper, dupa ce s-a topit cascavalul am scos tava din cuptor, am turnat amestecul de ou cu smanatana si cu faina si am mai lasat la cuptor cam 35-40min, la inceput la foc mic, apoi mare ca sa se rumeneasca pe deasupra. Daca vreti sa se formeze deasupra un "capac" pufos, in amestecul de ou cu faina adaugati si niste apa minerala, la jumatate de pahat de apa adaugati suplimentar o lingura de faina.


Pofta buna!

Reteta Straturi de legume a fost propusa de adriana1980 pe forum culinar.ro

Alte retete de musaca gasiti aici:

Musaca de vinete si cartofi ,

Musaca de cartofi cu piept de pui ,

Musaca de cartofi .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de salata verde
1
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
3
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
4
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Bulgur colorat cu snitele de soia
5
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Papricas de pui
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala