Spanac si hribi, cu rozmarin si lamaie

In zilele noastre, hribii uscati pot fi gasiti mai peste tot. Sunt foarte scumpi, dar savoarea lor e puternica si de-a dreptul extraordinara. Un pach

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet hribi uscati
  • 2 bucati mari de unt
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 1 lingura rozmarin tocat marunt
  • 4 maini mari de spanac
  • zeama de lamaie
  • sare si piper negru macinat
  • branza ricotta

Mod de preparare

In zilele noastre, hribii uscati pot fi gasiti mai peste tot. Sunt foarte scumpi, dar savoarea lor e puternica si de-a dreptul extraordinara. Un pachet mic e mai mult decat suficient pentru aceasta reteta. Pur si simplu, turnati apa clocotita peste hribi, cat sa-i acopere, si lasati-i la inmuiat 15 minute. Pastrand zeama deoparte, irigati ciupercile impreuna cu 2 bucati mari de unt, 1 catel de usturoi tocat si 1 lingura de rozmarin tocat marunt. Caliti totul timp de 4 minute, apoi turnati deasupra, cu atentie, jumatate din apa in care s-au inmuiat hribii. Fierbeti ciupercile la foc mic pana cand zeama cu unt s-a evaporat suficient, ramanand doar cat sa acopere ciupercile. Apoi aruncati peste acestea 4 maini uriase de spanac si amestecati pana ce frunzele capata o culoare verde aprins si se inmoaie. Asezonati dupa gust, cu putin suc de lamaie, ceva sare si piper negru proaspat macinat. Alaturi de putina branza ricotta, acest fel de mancare poate reprezenta o umplutura excelenta pentru varianta vegetariana a pastelor cannelloni.

Se serveste cald sau rece.

Alte retete recomandate:

Bors de urzici cu orez si boia

Biftec la gratar cu ciuperci

Varza calita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce