Spanac cu friganele este o mancare simpla de spanac servita alaturi de paine cu ou. Pare a fi o mancare banala dar este delicioasa.
Spanacul se opareste 2 minute, se scoate si se lasa la scurs. Ceapa se toaca si se pune la calit. Se adauga spanacul tocat, pasta de rosii si sare. Dupa 10 minute se dizolva putina faina in apa si se adauga in spanac. Se stinge focul si se lasa sa se racoreasca apoi se bate 1 ou. Restul de oua se dat cu laptele si un praf de sare si fiecare felie de paine se trece prin acest amestec si se prajeste in ulei pana devine aurie.
Imi plac functiile care permit presetarea timpului de preparare astfel ca am libertatea de a decide cand incepe prepararea si functia care permite pastrarea propietatilor nutritive ale alimentelor prin valva reglabila.
Se serveste cu friganele puse alaturi de fiecare portie
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii