Soufle de conopida

Conopida curatata, spalata si rupta in buchetele se pune la fiert in apa sarata. Se incalzeste untul intr-o cratita si se adauga faina . Se amesteca r

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Soufle de conopida

Ingrediente

  • 1 conopida de aproximativ 1 kg
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 2 linguri de faina
  • 20 de grame de unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • cascaval pentru gratinat (facultativ)
  • unt si pesmet pentru tapetat forma

Mod de preparare

Conopida curatata, spalata si rupta in buchetele se pune la fiert in apa sarata.

Se incalzeste untul intr-o cratita si se adauga faina . Se amesteca repede atat cat sa inglobeze grasimea. Se stinge cu laptele fierbinte si se fierbe un sos bechamel grosut caruia i se potriveste gustul cu sare, piper si nucsoara.

Conopida se scurge de apa (sa fie fiarta mai "al dente").

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se incorporeaza in sosul bechamel, se adauga albusurile si se amesteca cu miscari verticale.

Se pregateste o forma termorezistenta ungand-o cu unt si tapetand-o cu pesmet si se toarna in forma o cantitate din bechamelul cu oua, suficient cat sa acopere fundul acesteia.

Deasupra stratului de bechamel se aseaza buchetelele de conopida.

Se acopera cu restul de sos si se presara cu pesmet.

Se introduce vasul la cuptorul preincalzit la 190 de grade.

Cand se rumeneste (aproximativ jumatate de ora) se poate servi ca atare sau se poate presara cu cascaval si reintroduce cateva minute in cuptor pentru gratinare.

Eu am pus niste felioare de cascaval in loc de cascaval ras, ma cam grabeam.
Pofta buna!

Reteta Soufle de conopida a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete cu conopida gasiti aici:

Conopida poloneza,

Conopida cu parmezan,

Conopida cu brinza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala