Sote de legume de vara este o mancare de legume cu broccoli delicioasa si foarte sanatoasa. Poate fi servita ca si garnitura sau ca atare ca fel principal.
Legumele se taie in bucati mai mari. Brocoli se desface buchetele si se pune in apa clocotita cu sare unde se tine cateva minute pana se inmoaie un pic, dar nu se fierbe. Se scoate si se pune morcovul taiat rondele cateva minute sa fiarba pana la jumatate. Intr-o tigaie wok se pune uleiul de masline si se incinge bine. Se prajeste dovlecelul taiat bucatele si se scoate. Se pune ardeiul taiat julien impreuna cu ciupercile feliute si cu cartofii taiati cubulete la foc iute la inceput, apoi se mai reduce un pic, pana se patrund binisor. Se adauga ceapa toccata si spre sfarsit bucatele de broccoli, morcovul si dovlecelul deja prajit.
Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se orneaza cu frunze de patrunjel.
Sote-ul de legume de vara se serveste cald ca atare sau ca si garnitura.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii