Snitel din legume

Pentru snitel din legume 250 g cartofi se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se decojesc si se taie cuburi mici; restul se curata, se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mazare verde proaspata/conserva - 150 g/100 g
  • fasole verde proaspata/conserva - 150 g/100 g
  • cartofi 750 g
  • morcovi 200 g
  • varza alba - 200 g
  • telina radacina - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ulei - 125 ml
  • oua - 2 bucati
  • faina - 125 g
  • pesmet - 100 g
  • unt - 30 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru snitel din legume 250 g cartofi se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se decojesc si se taie cuburi mici; restul se curata, se spala, se taie cuburi mici, se fierb in apa cu sare si se fac piure. telina si morcovii se curata, se spala, se fierb in apa cu sare, se scurg, se racesc si se taie cuburi mici. Varza se curata de cotoare si de frunzele degradate, se spala, se fierbe in apa cu sare, se scurge si se taie fasii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina si pesmetul se cern. Fasolea si mazarea proaspata se curata, se spala, se fierb in apa cu sare si se scurg. Fasolea se taie bucati (cea conservata se spala sub jet de apa rece si se taie bucati). Ouale se spala sub jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat pana la omogenizare. Piureul de cartofi se amesteca cu morcovi, mazare, fasole, varza, telina, cartofi taiati cubulete, patrunjel verde, sare, piper si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se portioneaza, modelandu-se sub forma de snitel. Bucatile de snitel se trec prin faina, oua, pesmet si se frig in ulei.

Snitelul din legume se serveste cald, cu unt topit deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce