Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci sunt delicioase si simplu de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta de sarmale de post aveti nevoie de varza acra, ciuperci, orez,cimbru si pasta de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sarmale de post cu ciuperci

Ingrediente

  • * 300 g ciuperci champignon
  • * 1 ceapa
  • * 1 morcov
  • * 1/2 ardei rosu
  • * 1 ceasca orez
  • * 1 varza murata
  • * 3 linguri pasta de tomate
  • * cimbru
  • * delikat

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei;se adauga morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt;se calesc 5 minute impreuna.
Ciupercile se toaca marunt si se calesc impreuna cu celelalte legume pana se inmoaie.
Se adauga orezul spalat si 1 ceasca de apa si 1 lingura pasta de tomate;
Se lasa pe foc pana scade apa.Se condimenteaza dupa gust si se lasa la racit.

Se desfac foile de varza, iar cotoarele se toaca marunt si se pun intr-o oala,se presara cimbru si pasta de tomate desfacuta in putina apa.

Pe fiecare foaie de varza se pune cate o lingura din compozitie si se infasoara sarmalele;se aseaza in oala in forma de floare,se presara cimbru si putina pasta si se pune un alt strat de sarmale pana se termina compozitia.

Deasupra se toaca varza, se presara cimbru si se pune putina pasta de tomate. Se umple oala cu apa si se fierb sarmalele intre 60-90 min la foc mediu.
Din aceasta compozitie nu ies foarte multe sarmale, cam 15, daca doriti dublati compozitia, eu am facut 2 feluri:P


Seservesc calde, cu mamaliguta si cu sos de rosii.
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea.
Alte retete de post recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bucataras.RO

Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

#‎gatescpentruocarte‬

Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce