Sarmale de post cu fasole boabe

Sarmale de post cu fasole boabe este o reteta delicioasa.Puteti face sarmale de post cu fasole, tarate, malai,mere,morcovi. Exista multe variante pe care le puteti incerca astfel incat sarmalele fara carne sa va iasa gustoase.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sarmale de post cu fasole boabe

Ingrediente

  • * 300 g fasole alba
  • boabe
  • * 1 morcov mare
  • * 1 ceapa mare
  • * 1 ardei rosu
  • * 1 ceasca orez
  • * 2 linguri pasta de tomate
  • * 1 cana apa
  • * sare
  • piper
  • * 1 varza murata
  • * cimbru

Mod de preparare

Fasolea boabe se alege, se spala si ontr-un vas cu apa se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi se pune fasolea la fiert cu sare si in apa in care a stat peste noapte, dupa ce da in cateva clocote se schimba apa si se pune din nou la fiert pana se inmoaie bine boabele.

Se toaca marunt ceapa, morcovul se da pe razatoare, ardeiul se taie cubulete mici;se calesc impreuna pana se inmoaie;se condimenteaza

Se adauga fasolea boabe si se amesteca cu grija. Orezul se spala si se pune peste legume impreuna cu o cana de apa si pasta de tomate.Se fierb pana scade tot lichidul; se lasa la racit.

Se desfac foile de varza,iar cotoarele se toaca marunt si se pun intr-o oala,se presara cimbru si pasta de tomate desfacuta in putina apa. Pe fiecare foaie de varza se pune cate o lingura din compozitie si se infasoara sarmalele;se aseaza in oala in forma de floare,se presara cimbru si putina pasta si se pune un alt strat de sarmale pana se termina compozitia.

Deasupra se toaca varza, se presara cimbru si se pune putina pasta de tomate
Se umple oala cu apa si se fierb sarmalele intre 60-90 min la foc mediu.


Se servesc cu ardei iuti si eventual cu mamaliga.
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Desert brownie cheesecake
Bucataras.RO

Desert brownie cheesecake

Foarte bună,te lingi pe degete nu alta!

Desert brownie cheesecake
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce