Rulouri cu legume

Rulourile cu legume sunt foarte usor de preparat, aspectuoase si sanatoase. Le puteti prepara pentru o ocazie deosebita sau pentru o cina tarzie de vara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rulouri cu legume

Ingrediente

  • -1 morcov
  • -fasole verde
  • -mazare
  • -3 ardei gras(rosu
  • verde
  • galben)
  • -porumb
  • -1/2 legatura patrunjel
  • -200 gr orez
  • -2 foi paste Lasagna
  • -busuioc
  • -sare
  • piper

Mod de preparare

Prima data vom incepe prin a spala legumele...apoi le curatam pe fiecare in parte:morcovul il razuim de coaja ,ardeii ii curatam de cotoare si seminte , rosiile le curatam de seminte. Continuam prin a taia legumele in bucatele de merime potrivita(depinde de preferinta fiecaruia) si le vom amesteca pentru a obtine un mix de legume. Intre timp punem o oala cu apa la clocotit si cu putina sare, unde vom fierbe mai apoi legumele la foc potrivit timp de 15 -20 de minute.
Continuam prin a alege orezul si a-l trece prin cateva jeturi de apa pentru a-l clati...continuand asa pana cand apa ramane limpede.Apoi il vom pune ,cu un praf de sare,la fiert timp de 15 minute.Adaugam un strop de ulei pentru ca orezul sa nu se lipeasca.
Cu foile de paste Lasagna procedam in felul urmator:le punem la fiert intr-o oala pana cand acestea vor fi fierte
"al dente". Dupa ce s-au fiert, pe fiecare foaie o vom imparti in doua patrate pe care le vom uni:crestam o mica fisura intr-unul din colturile patratului prin care vom trece coltul opus(ca in imagine).
Dupa ce legumele si orezul au fiert le amestecam si le asezonam cu sare ,piper ,patrunjel si marar si vom umple foile de Lasagna.


Rulourile de legume le asezam pe o farfurie si le putem servi impreuna cu un sos de smantana sau simplu, alaturi de o bautura racoritoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia