Rulada cu spanac

Intai se pregateste umplutura: se caleste ceapa, apoi se adauga spanacul, branza rasa si mararul tocat. Se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se la

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu spanac

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 150ml ulei
  • 100 g faina
  • 500ml lapte
  • 4 oua (albusurile batute spuma)
  • 1/2 ingurita sare
  • piper
  • UMPLUTURA:
  • 500g spanac maruntit congelat
  • 400g telemea rasa de oaie
  • 2 legaturi mari de marar
  • sau 10 mici
  • sau vreo 8 linguri de marar uscat si maruntit
  • 3 cepe mari
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Intai se pregateste umplutura: se caleste ceapa, apoi se adauga spanacul, branza rasa si mararul tocat. Se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.

Pentru aluat se incing 150 ml ulei se adauga faina, amestecand continuu, ca pentru sosul bechamel dupa care se stinge cu laptele cald, pus in mai multe transe, amestecand continuu pana se omogenizeaza.

Dupa ce s-a racit amestecul de mai sus, se adauga cele 4 galbenusuri, sare, piper si la sfarsit albusurile batute spuma.

Se pune in tava hartie de copt si se intinde aluatul.

Se baga in cuptorul preincalzit, si se coace 30 de minute, din care primle 10 minute la foc mare, apoi la foc mediu spre mic, depinde de cuptorul fiecaruia. Nu se deschide usa cuptorului 20 de minute.

Dupa ce s-a copt, asa cald, se scoate aluatul cu hartie cu tot, se unge cu umplutura si se ruleaza cu ajutorul hartiei pe care s-a copt.

mO alta varianta este de acoperire a tavii cu servetul umed si rasturnarea ei si umpluta pe partea inversa.


Rulada, o data umpluta tebuie sa stea acoperita ca sa nu se usuce, in caz ca nu o devorati toata la masa.

Se poate reincalzi in cuptorul cu microunde. Daca faceti umplutura doar din cascaval ras, si acesta trebuie pus si rulat cat foaia este calda, dupa care se acopera cu servet, ca sa aiba timp sa se topeasca cascavalul. Reteta Rulada cu spanac, sau alte vegetale si legume a fost propusa de pansy pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Clatite cu spanac,

Spanac ardeleneste,

Clatite de spanac Placinta cu spanac Rulada de miel cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala