Rosii umplute cu ciuperci si cascaval

Pentru rosii umplute cu ciuperci si cascaval ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se decupeaza capacul, se scoate miezul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 1 kg/500 g
  • ulei - 100 g
  • rosii proaspete - 800 g
  • ceapa - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • zahar - 10 g
  • marar verde - 1 legatura
  • cascaval - 200 g
  • frunze de telina - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru rosii umplute cu ciuperci si cascaval ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se decupeaza capacul, se scoate miezul si se aseaza cu partea taiata in jos, pentru a se scurge. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se scurg si se taie lame. in cazul folosirii ciupercilor din conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se scurg din nou si se taie lame. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Mararul, patrunjelul verde si frunzele de telina se taie marunt. Ceapa si ciupercile se inabusa in 50 ml ulei, se adauga miez de rosii taiat marunt (fara seminte), frunze de telina, patrunjel, marar, sare, piper si zahar. Se retrage vasul de pe foc, se adauga 1 din cantitatea de cascaval si se amesteca. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se presara cu cascaval si se introduce la cuptor pentru gratinare, cca 10 minute.

Rosiile umplute cu ciuperci si cascaval se servesc calzi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce