Ratatouille este o mancare pe baza de legume foarte gustoasa. Retetele sunt multe, si la cuptor si scazute, cu sau fara anumite ingrediente, la baza fiind insa sucul de rosii, vinetele si dovleceii.
Am inceput prin a face sucul de rosii. Le-am spalat si le-am taiat bucati pe care le-am facut pasta la blender. Am adaugat in sucul de rosii ceapa maruntita si usturoiul taiat felii subtiri. Amestecul l-am turnat intr-un vas termorezistent. Am spalat vanata si am taiat-o rondele (optional le taiati si pe acestea in 4) si le-am asezat peste sucul din vasul yena. La fel am procedat si cu dovlecelul. In fine, am spalat si curatat si ardeii grasi si tot rodnele, i-am pus in strat peste dovlecel. Am presarat totul cu cimbru si uleiul de masline. Am acoperit cu folie de aluminiu si-am dat la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute. Legumele vor fierbe in sucul propriu si cel de rosii. Cu 5 minute inainte de a inchide cuptorul am inlaturat folia si-am adaugat patrunjel verde din belsug.
Ratatouille se serveste rece, alaturi de friptura la gratar, sau simplu.
Reteta de ratatouille la cuptor a fost propusa pe forumul Culinar.ro de adrianae.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii