Ratatouille este o celebra reteta frantuzeasca de legume. Urmareste reteta ca sa pregatesti aceasta mancare de legume delicioasa si aratoasa.
Incigem o tigaie cu ulei, calim ceapa taiata cubulete si usturoiul. Rosiile oparite inainte, curatate de coaja si taiate cubulete le adaugam in ceapa calita, lasandu-le sa fiarba bine pana cand sosul se leaga. Adaugam sare, piper si ierburi de provence dupa gust.
Asezam legumele intr un vas de yena rotund, alternandu-le. Eu am inceput cu vanata, apoi dovlecel, ardei rosu si ardei galben, si apoi sosul de rosii.
La final punem o lingura ulei de masline, presaram ierburi de Provence, acoperim cu un capac si dam la cuptor timp de 15-20 minute la foc potrivit.
Servim ratatoullie cu putin sos deasupra, cald sau rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii