Quiche cu praz si morcov

Este o reteta usoara, dar cu un gust fenomenal de bun, poate fi mancat ca mic dejun alaturi de un suc natural, ca si pranz, un luch sau de ce nu o cina usoara alaturi de o salata.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Quiche cu praz si morcov

Ingrediente

  • Ptr o tava cu diametrul de 26
  • 1 ou
  • Aluat: tarta sarata
  • 250gr faina
  • sare
  • 1-2 lingura de apa rece
  • Umplutura:
  • 2 prazi
  • 3 morcovi medii
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 ou
  • Sare
  • Cascaval ras

Mod de preparare

Ptr aluat: Punem faina pe masa de lucru, facem o gaura, presaram sarea, adaugam in centru oul crud si cele 2 linguri de apa si omogenizam totul rapid. Nu se insista ptr a nu activa glutenul. O impaturim in folie alimentara si o dam la frigider ptr 30min. Intre timp facem umplutura:

Se taie prazul bucatele sau fidea,il calim cele 3-4 linguri ulei de masline, adaugam morcovul ras, se amesteca bine, punem sarea si apoi stingem focul.

Se scoate aluatul din frigider, il intindem in forma circulara, apoi il transferam pe tava ptr tarta, apasam bine ca sa ia forma, intepam aluatul cu o furculita dinnloc in loc ptr a evita sa se umfle. Se adauga amestecul de legume, il intindem peste toata suprafata tartei. Se bat cele 2-3 linguri de smantana cu oul, se adauga si niste cascaval ras in el,amestecam , apoi turnam cu o lingura peste toata compozitia. La final se presara cascavalul ras si se baga la cuptorul preincalzit la 180grade pentru 25min sau pana cand este totul bine patruns.

*nu se adauga mult cascaval pe deasupra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste cu sunca si crema de branza
Bucataras.RO

Paste cu sunca si crema de branza

Paste cu sunca si crema de branza
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide