Quiche cu broccoli

Quiche cu broccoli este o reteta deoseibita pe care o puteti pregati foarte rapid. Pentru aceasta reteta de quiche va trebuie 400 g broccoli.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Quiche cu broccoli

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g unt rece
  • 1/3 lingurita sare
  • 250 g faina
  • 2 linguri apa
  • Umplutura:
  • 400 g broccoli
  • 150 g sunca sau bacon afumat
  • sare
  • piper
  • Sos:
  • 3 oua
  • 150 g smantana
  • 100 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • nucsoara.

Mod de preparare

Quiche cu broccoli este o reteta deosebita pe care o puteti pregati foarte rapid. Pentru aceasta reteta de quichefaceti intai blatul: se mixeaza untul cu galbenusurile si sarea, se adauga faina, apoi apa. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se da la rece 30 minute.

Broccoli se desface in buchetele mici si se opareste in apa cu sare, timp de 2-3 minute. Se scoate si se pune in apa rece pentru a-si pastra culoarea. Sunca se taie felii si se caleste 2-3 minute in 1 lingura ulei. Se adauga broccoli, se amesteca, se sareaza, pipereaza dupa gust si se opreste focul.


Intr-un bol se bat ouale, se adauga smantana, cascavalul ras, sare, nucsoara si piper dupa gust.


Aluatul se intinde in foaie subtire si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, pentru a preveni coacerea inegala. Se adauga amestecul cu broccoli si se toarna sosul cu smantana si oua. Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute.


Quiche cu broccoli se serveste cald sau rece. E bun ca si aperitiv ori gustare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru prepararea acestui fel de mancare ar fi utila o tava Aida de la Kitchenshop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia