Praz umplut

Se curata si se spala prazul, apoi se taie bucati si se fierbe un sfert de ora in apa cu sare. Bucatile se golesc de miez, se pastreaza doar cite trei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4—5 fire de praz
  • 1 ceasca de orez
  • verdeata tocata
  • nare
  • 1 ou
  • 1 lingura de faina
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 lingura de bulion
  • piper boabe
  • zahar

Mod de preparare

Se curata si se spala prazul, apoi se taie bucati si se fierbe un

sfert de ora in apa cu sare. Bucatile se golesc de miez, se pastreaza doar cite trei-patru foi din afara.

Orezul se fierbe, se amesteca intr-o farfurie cu un ou, verdeata tocata, sare si o lingurita de faina, eventual o lingurita de bulion. Se umplu bucatile de praz cu acest amestec, se asaza intr-o forma unsa cu ulei, se acopera cu apa calda dupa ce s-a dizolvat in apa o lingurita de bu-

lion. Se adauga o lingura de zahar si se introduce forma in cuptorul cald, la foc potrivit, pentru o jumatate de ora. in sosul mincarii se pun la fiert si citeva boabe de piper.
Alte retete recomandate

Mancare de sparanghel

Supa de sparanghel

Supa crema de sparanghel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala