Prazul umplut este o mancare delicioasa si gustoasa pe care o puteti pregati cu succes toamna, cand gasim praz proaspat din belsug.
1. Dupa ce curatati prazul de toate cele, taiati bucati de cca 10 cm pe care le goliti de "continut". Adica, ajutati de coada unei furculite (am folosit eu), impingeti in afara miezul prazului, in asa fel incat sa mai ramana doua foi (de ce doua? pentru ca la umplere si/sau fierbere se pot rupe si cautati umplutura prin toata oala). Bucatile de praz mai "incapatanate", pot fi bagate cateva minute in apa rece.
2. Miezul se toaca marunt si se pune deoparte. Am amestecat carnea cu oul, verdeata, sarea si pierul si gata! Atentie! NU puneti orez in umplutura pentru ca acesta se umfla.Cu acest amest su umple prazul.
3. Miezul prazului tocat se pune la calit, cu o ceasca de ulei. Dupa ce se inmoaie prazul, puneti bulionul, amestecati temeinic si lasati sa bolboroseasca un pic.
4. Adaugati si maslinele, completati cu apa cat sa poata fierbe nestingherite si lasati la foc mediu cca 10 min. Dupa ce au dat bine in clocot puneti un pic de vin si mai lasati sa fiarba.
5.Apoi puneti soldatii-n oala si lasati la fiert pana se inmoaie prazul (carnea se fierbe foarte repede). Spre sfarsit puneti verdeata tocata in oala aburinda, , pana ametiti de miros si aburii ce ies din oala.
Reteta Praz umplut a fost propusa de droopina pe forum culinar.ro
Pofta buna!
Si incalecai p-un praz,
Si-ncheiai povestea cu haz!
(text şî naraţîuni di Droopina)
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniPentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.
Desert cornulete cu umplutura de dovleac coptIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii