Pentru praz cu masline si pasta de tomate prazul se curata, se spala, se taie bucati lungi de 5-6 cm. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Pentru praz cu masline si pasta de tomate prazul se curata, se spala, se taie bucati lungi de 5-6 cm. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Maslinele se oparesc. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Lamaia se spala si se taie felii. in tava unsa cu 50 ml ulei se aseaza prazul si se introduce la cuptor, pentru a se rumeni. Ceapa se inabusa cu 50 ml ulei, se adauga pasta de tomate, foi de dafin, boia de ardei, patrunjel verde, piper, faina dizolvata in apa rece, sare si otet; se fierb cca 10 minute. in sosul obtinut se adauga praz, masline si apa necesara fierberii (cca 1 l), se amesteca si se mai fierbe 15 minute.
Prazul cu masline si pasta de tomate se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde si felii de lamaie deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii