Placinte cu cartofi, de post

Placinte cu cartofi, de post se fac in mai putin de o ora. Pentru aceasta reteta de placinte ai nevoie de cartofi, drojdie, faina, ulei, zahar si sare. Placinta cu cartofi se poate consuma atat calda cat si rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinte cu cartofi, de post

Ingrediente

  • Aluat:
  • * 500 g faina
  • * 300 ml apa calduta
  • * 10 g drojdie uscata/25 g proaspata
  • * 2 lingurite sare
  • * 1 lingurita zahar
  • Umplutura:
  • * 700 g cartofi
  • * 2 linguri ulei
  • * sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-un castron mare se pune faina,drojdia,sarea si zaharul si se omogenizeaza.In mijloc se face o gaura si se toarna apa treptat amestecand cu o lingura de lemn.Se framanta un aluat elastic,care se lasa 1 h la loc caldut,pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare! Trebuie sa fiarba foarte bine; se scurg de apa, se paseaza ca pentru piure, se amesteca cu sare, piper si ulei.
Asamblare:
Aluatul se imparte in sase bucati egale.Pe masa unsa cu ulei se intinde fiecare bucata intr-un dreptunghi. Pe jumatate din foaie se intinde umplutura si se acopera cu cealalta jumatate si se lipeste bine marginea.
Intr-o tigaie adanca se pune mai mult ulei si se prajeste fiecare placinta, pana se rumeneste bine.Se scot pe un servet absorbant.


Placintele cu cartofi de post se pot servi simple sau cu mujdei de usturoi! Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bucataras.RO

Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

#‎gatescpentruocarte‬

Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce