Este o reteta cu un gust incredibil de bun si merita incercata!
Dovleceiii spalati, rasi fin, morcovul si ceapa de asemenea, se pun intr-un castron si se lasa 15 min. Dupa acest timp se storc bine, se pun intr-un alt castron si se adauga sare, piper, putin cimbru, mararul taiat marunt, orezul, pesmet si se amesteca totul bine, iar daca isi mai lasa suc, se mai adauga putin pesmet, apoi se lasa deoparte. Se ia apoi cu lingurita din umplutura, se trece prin faina, se formeaza perisoarele si se lasa pe un tocator.
In cratita cu ulei se caleste usturoiul intreg pana isi elibereaza aroma, apoi se scoate si se adauga faina, se amesteca,se stinge cu 1 cana cu apa, adaugata cate putin si amestecand sa nu se formeze cocoloase, se adauga perisoarele, iar dupa 2 min smantana, se potriveste de gust, iar dupa 2-3 clocote, se opreste focul.
Se serveste calda, iar la noi s-a mancat cu mamaliguta.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii