Musaca din legume gradinar

Pentru musaca din legume gradinar ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 250 ml sau 250 ml apa si 1/2 cub MAGGI de gaina
  • fasole verde proaspata/conserva - 225 g/150 g
  • untura/ulei - 120 g (ml)
  • ceapa - 100 g
  • orez - 75 g
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 150 g
  • varza dulce - 150 g
  • dovlecei - 150 g
  • cartofi - 250 g
  • rosii - 400 g
  • lapte - 200 ml
  • faina - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • smantana - 100 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru musaca din legume gradinar ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie rondele. telina se curata de coaja, se spala si se taie felii subtiri. Dovleceii se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie felii. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc, se scot semintele si se taie felii. Fasolea proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare, se raceste si se taie bucati. (Fasolea conservata se spala sub jet de apa rece, se scurge si se taie bucati.) Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa, morcovii, telina, varza, dovleceii si cartofii se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 50 ml supa de oase. Se adauga sare si piper. Orezul se inabusa in 25 g untura sau ulei, se adauga restul de supa de oase si se introduce la cuptor. Legumele inabusite, orezul, fasolea verde, 1 din rosii si restul de legume se aseaza pe straturi intr-o tava unsa cu 20 g untura sau ulei. Din faina dizolvata in lapte, oua si smantana se prepara o compozitie care se toarna deasupra legumelor din tava. Se presara patrunjel verde si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Musacaua din legume gradinar se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de porc cu legume
1
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Ciorba de loboda
2
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Supa crema de spanac cu leurda
3
Supe de legume

Supa crema de spanac cu leurda

Pentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...

Supa crema de spanac cu leurda
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
4
Supe de carne

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

O supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
Budinca de paste cu branza
5
Budinci

Budinca de paste cu branza

Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.

Budinca de paste cu branza
Parteneri
Friptura marocana de berbecut
Bucataras.RO

Friptura marocana de berbecut

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de chef Yotam Ottolenghi. In mod special mi-am lasat cateva lamai bio sa se usuce....

Friptura marocana de berbecut
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia