Momo, galuste tibetane vegetariene

Reteta momo sau galuste tibetane vegetariene este o reteta pentru vegetarieni care are la baza foarte multe legume. Dintre ingrediente fac parte: ceapa, ghimbirul, usturoiul, ciupercile si soia.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Momo, galuste tibetane vegetariene

Ingrediente

  • Aluatul: pentru 4 persoane:
  • 3 cani de faina si ¾ cani de apa.
  • Umplutura vegetala:
  • Doua cepe
  • 3 cm de ghimbir
  • 2-3 catei de usturoi
  • Coriandru
  • Varza (500 g)
  • Tofu (500 g)
  • Ciuperci (200 g)
  • Doua linguri de sos de soia
  • 1 lingurita de bulion

Mod de preparare

Aluatul:

Se amesteca faina cu apa si se framanta pana se obtine aluatul. Se framanta pana aluatul este usor de modelat si se pune deoparte.

Umplutura vegetala:

Se toaca marunt urmatoarele ingredientele specificate mai sus, se amesteca intr-un bol mare, apoi se adauga bulionul si sosul de soia. Se amesteca bine.

Cand aluatul si umplutura sunt gata, se modeleaza galustele. Se intinde aluatul si se taie forme rotunde cu un pahar. Se adauga umplutura. Se pot modela in forma rotunda sau semiluna.

Se pun intr-o oala cu apa care fierbe si se tin 20 de minute.


Galustele momo tibetane se poate servi cu sos si verdeata, dar calde.

Sursa acestei retete este Restaurant Mandala

Alte retete culinare recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Tocanita de iepure vanat
2
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
3
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Gulas in strachina de pita
4
Mancaruri cu cartofi

Gulas in strachina de pita

Gulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...

Gulas in strachina de pita
Prajitura Tosca
5
Prajituri

Prajitura Tosca

Sunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...

Prajitura Tosca
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia