Se spala bine urzicile si se fierb in apa clocotita cu sare. Se strecoara, pastrandu-se zeama rezultata. Apoi se toaca marunt sau se pasireaza. La pi
Se spala bine urzicile si se fierb in apa clocotita cu sare. Se strecoara, pastrandu-se zeama rezultata.
Apoi se toaca marunt sau se pasireaza.
La piureul de urzici se incorporeaza, putin cate putin, ulei si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Separat, se amesteca faina cu putina zeama in care au fiert urzicile amestecandu-se apoi cu piureul pregatit.
Se sareaza si se lasa din nou pe foc.
Se lasa sa fiarba, amestecand continuu.
Se adauga branza, maruntita cu furculita.
Se serveste fierbinte, cu mamaliga.
Urzicile pot fi preparate si fara branza, adaugandu-se putin mujdei de usturoi sau ceapa calita.
Pofta buna!
Alte retete de paste gasiti aici:
Ravioli cu urzici
Lasagna cu spanac,
Pasta cu gorgonzola si spanac
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii