Mancare de urzici cu slanina si smantana

Pentru mancare de urzici cu slanina si smantana spalati urzicile in cateva ape reci, dupa ce le-ati ales frunza cu frunza. Taiati slanina in cuburi mici.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg. de urzici
  • o ceasca de ulei
  • 100 g de slanina afumata
  • 1 ceapa
  • 30 g de faina
  • 100 ml. de smantana
  • zeama ori sare de lamaie
  • usturoi
  • marar
  • sare

Mod de preparare

Pentru mancare de urzici cu slanina si smantana spalati urzicile in cateva ape reci, dupa ce le-ati ales frunza cu frunza. Taiati slanina in cuburi mici si rumeniti-o la foc domol. Luati vasul la o parte, puneti ceapa, lasati 1 minut, dupa care adaugati urzicile si un litru de apa fierbinte. Acoperiti vasul si lasati urzicile sa fiarba. Cand sunt gata, scoateti urzicile intr-o strecuratoare, framantati-le cu o lingura de lemn pentru a le pasa foarte bine. Dezlegati faina cu putina apa rece, adaugati apoi acest sos peste urzici, puneti apa in care au fiert, in asa fel incit sa se formeze 500 ml de sos. Lasati mancarea sa clocoteasca, luati vasul la o parte si puneti smantana batuta cu o lingurita de apa rece. Potriviti de sare, acriti dupa gust, aromati cu usturoi tocat si marar verde.


Serviti preparatul ca atare sau alaturi de carne, chiftelute,ochiuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia