Mancare de fasole verde cu sos chinezesc

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Mancare de fasole verde cu sos chinezesc

Ingrediente

  • fasole verde proaspata – 600 g
  • ardei gras rosu – 2 buc
  • ghimbir ras – 1/2 lingurita
  • usturoi – 2 catei
  • ceapa rosie – 2 buc mai mici
  • ardei iute rosu – 1 buc
  • sos de soia – 3 linguri
  • sos de sweet chilli – 150 ml
  • piper negru – dupa gust
  • ulei de masline – 2 linguri
  • ulei de susan – 1/2 lingurita
  • seminte de susan – 1 lingura

Mod de preparare

• curatati bine fasolea si spalati-o
• puneti apa la fiert si adaugati putina sare. Cand a inceput sa clocoteasca adaugati fasolea si lasati-o pana devine al dente
• scoateti-o intr-un bol cu apa cu gheata pentru a-i da soc termic si a-i mentine culoarea
• tocati usturoiul si ardeiul iute marunt, ceapa cubulete, iar ardeiul taiati-l cuburi putin mai mari
• incingeti putin ulei de masline intr-o tigaie si caliti ardeiul
• la cca 1 minut, adaugati usturoiul si ceapa
• adaugati fasolea, caliti impreuna si puneti ardeiul iute si ghimbirul ras
• adaugati sos de soia, sos de sweet chilli si piperul
• caliti un pic pana se reduce sosul si inainte de a lua de pe foc, adaugati uleiul de susan si semintele de susan
• odata ce s-a racit, puneti in caserola FoodSaver, atasati furtunul de vidare la caserola si aparatul de vidare FoodSaver si actionati functia „vidare". Puneti caserola in frigider. Acum puteti pastra mancarea fresh mai mult timp si totodata sa o luati cu voi la serviciu.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia