Se spala 70 dg fasole verde si apoi se curata. Se taie in bucati de cate 1, 1,5 cm. Se taie o ceapa mica si se caleste in ulei. Se adauga apoi fasolea
Se spala 70 dg fasole verde si apoi se curata. Se taie in bucati de cate 1, 1,5 cm. Se taie o ceapa mica si se caleste in ulei. Se adauga apoi fasolea verde si se mai lasa la calit cateva minute. Se adauga o cantitate de apa care acopera fasolea, 1 lingurita de sare, se razuieste 1 catel de usturoi si se fierbe pana se imnoaie. (Gurmanzii pot adauga si frunze de tarhon, pentru un gust mai picant). In final se face rantasul dupa reteta Mancarii de mazare, fara a adauga frunze de patrunjel. Iarna cand se prepara din conserva, aceasta se toarna peste ceapa calita si se mai adauga apa. Se razuieste usturoi si se adauga rantasul. Se adauga sare dupa gust.
Fasolea verde se poate conserva usor. La fasolea curatata, taiata se adauga sare si apa si se fierbe cam 15 minute. Se pun in borcane impreuna cu apa fiarta, iar poi se mai fierb cam 30 de minute. Cine prefera mancarea de fasole verde mai acra poate adauga otet, care creste puterea de conservare a fasolei. Fasolea verde se poate pastra si la congelator. Pentru acesta mod de conservare se recomanda fierberea fasolei aproximativ 2 minute, dupa care se clateste cu apa rece. Apoi se lasa fasolea sa se usuce timp de cateva minute. Se pune in pungi de polietilena, se inchid ermetic si se pune la congelator.
Alte retete recomandate
Ardei umpluti
Ciuperci umplute
Tocanita de pui
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii