Legume sote cu pulpe si ardei copt

Legume sote cu pulpe si ardei copt este o mancare delicioasa cu legume ce poate fi servita ca atare sau alaturi de niste pulpe la cuptor.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Legume sote cu pulpe si ardei copt

Ingrediente

  • ptr 2 portii
  • 2 morcovi
  • vegeta gust gaina
  • 1 ceapa rosie
  • 2 rosii
  • fasole pastai (am folosit la cutie
  • nu am gasit in piata )
  • 2 ardei gras
  • 2 pulpe
  • ulei masline
  • ulei floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • busuoic verde ptr ornament (sau se poate inlocui cu orice)
  • otet

Mod de preparare

MOD PREPARARE

Pulpele se spala si se condimenteaza cu vegeta cu gust de gaina ,sare si piper,lasandu le la rece cca 30 minute(ptr a patrunde in ele condimentele)

Curatam morcovii,ceapa,1 ardei gras ,spalam toate legumele si le tocam rondele,ceapa si ardeiul inele ,iar rosile la fel,intr-o tigaie punem uleiul la incins si pe rand dam la sotat ,mocovii se lasa mai mult timp ptr a pastrunde bine uleiul in ei,fasolea verde se da pe sub un jet de apa si o dam la sotat,adaugam vegeta naturella,sare,piper dupa gustul fiecaruia,cand sunt gata se iau de pe foc punandu le pe o farfurie.

Punem intr-o tava de iena ulei si pulpele ,si le dam la cuptorul bine incins ,cca 20-30 minute ,.

Ardeiul gras se pune pe plita la copt,il decojim , adaugam ulei,sare si otet dupa gust.

Ansamblarea:

Punem un inel detasabil pe o farfurie,si incepem :1 rand de rosii,1 rand ceapa,1 rand fasole verde ,morcovii si in mijlocul morcovilor am pus ceapa,pulpa se pune intr o parte (sprijinite de legumele sotate),ardeiul copt ,motul este busuiocul verde. si POFTA BUNA!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce