Legume delicioase

Morcovii, patrunjelul si guliile se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Conopida se desface in buchetele, se spala. Patrunjelul verde se toaca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 90 dkg morcovi
  • 80 dkg patrunjel (radacina)
  • 50 dkg gulii
  • 50 dkg conopida
  • 20 dkg mazare verde (din conserva)
  • 10 dkg untura
  • 15 dkg faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 6 dkg zahar
  • 3 dl lapte
  • 3 dkg sare
  • (Se recomanda 3l de supa in care au fiert oase)
  • Pentru supa de oase:
  • 50 dkg oase de porc
  • 30 dkg morcovi
  • 25 dkg patrunjel
  • 10 dkg telina
  • Cantitatea de lichid recomandata
  • 6 l

Mod de preparare

Morcovii, patrunjelul si guliile se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Conopida se desface in buchetele, se spala. Patrunjelul verde se toaca marunt. Legumele crude se pun intr-o oala potrivita si se toarna atata supa de oase, cat sa le acopere. Se acopera cu un capac si se pune la fiert cu putina sare.

Mazarea se scurge si se adauga la fiertura de legume care s-a inmuiat de la fiert. Se face un rantas in care se pune patrunjelul verde tocat, se stinge cu putina apa si se freaca cu telul sa nu aiba cocoloase si se toarna peste mancarea de legume. Se pune din nou la fiert adaugand lapte, sare si zahar. Se fierbe la foc mic amestecand cu grija.

Alte retete cu legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia