Humus reţetă - Reteta video

Humus reţetă. Astazi o sa te-nvat sa faci un preparat cu un iz mai oriental, si-anume humus. Imi place foarte mult felul in care se imbina toate ingredientele, iar rezultatul, un preparat satios, aromat si nu foarte costisitor va fi intotdeauna pe gustul meu.

Portii
8
Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Humus reţetă
  • 900 g naut fiert (produs finit),
  • 7 catei de usturoi copt
  • 1 lingurita rasa de curry verde pudra
  • chimion dupa gust (aveti grija cu acest condiment, este unul din cele mai puternice condimente existente)
  • 100 ml tahini (pasta de susan)
  • 50 ml ulei de masline extravirgin, calitativ
  • un varf de cutit de piper alb
  • 40 ml fresh de lamaie
  • sare dupa gust
  • cateva cuburi de gheata
  • Pentru decor:
  • putina boia
  • cateva frunzulite de coriandru sau menta
  • putin ulei de masline

Mod de preparare

Lasa nautul peste noapte la inmuiat in apa rece. Apoi fierbe-l impreuna cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Este gata in momentul in care poti zdrobi cu usurinta boabele.

Iti poti usura mult mai mult munca daca vei cumpara naut deja fiert, la conserva.

Pentru inceput va trebui sa treci boabele de naut printr-o sita, folosindu-te de o lingura. Faci acest lucru pentru scoate teaca ce inveleste fiecare bob de naut in parte.

Daca ti se pare dificil sa treci boabele de naut prin sita, atunci le poti curata clasic.

Pune apoi pasta obtinuta intr-un blender.

Adauga apoi putina apa din cea in care a fiert nautul si incepe sa blendezi.

Urmeaza usturoiul copt, uleiul de masline si pasta de susan. Blendeaza in continuare. Nu pune foarte multa pasta de susan pentru ca va deveni amar.

Mai departe pune fresh-ul de lamaie, chimionul, curry verde, sare si piper alb. La sfarsit adauga cateva cuburi de gheata, blendand continuu, bineinteles. Adaugi gheata pentru ca humusul sa aiba o consistenta aerata, pufoasa.

Se serveste cu lipie Libaneza si crede-ma pe cuvant ca este foarte gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce