Ghiveci in straturi

Ceapa se toaca si se pune un pic la calit. Morcovii si prazul se taie rondele si se calesc individual, foarte usor . Ardeiul gras se taie si el si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ghiveci in straturi

Ingrediente

  • ceapa
  • cartofi
  • ardei gras
  • praz
  • vinete
  • dovlecei
  • rosii
  • fasole

Mod de preparare

Ceapa se toaca si se pune un pic la calit.

Morcovii si prazul se taie rondele si se calesc individual, foarte usor .

Ardeiul gras se taie si el si se trece usor prin ulei.

Fasolea verde se opareste usor.

Restul legumelor se curata si se taie rondele.

Si le asezam in straturi intr-o cratita adanca, potrivita pentru cuptor:

Primul este cel de ceapa

Urmeaza feliile de cartofi, pe care le condimentam-eu cu sare si piper, dar merge si boia, verdeata etc.

Am continuat cu un strat de ardei gras.

Apoi cu rondelele de vinete pe care le-am sarat in prealabil.

Si un strat de varza tocata

Un strat de morcovi condimentati.

Fasolea si apoi prazul, usor condimentat si el.

Si un strat mai generos de dovlecei.

Si se incheie cu un strat rosii.

Puteti folosi orice combinatie, ideea este sa alternati legumele trecute prin ulei cu cele crude, si cartofii sa fie destul de jos, sa aiba timp sa se patrunda.

Se toarna peste ele putina apa (maxim o cana), se pune cratita pe foc doar cat sa se infierbante, apoi se pune in cuptorul incins, unde se lasa cam 45 min la 200 grade C; nu se amesteca, se zgaltie doar din cand in cand cratita ca sa nu se lipeasca, in mod normal legumele lasa suficienta zeama ca sa fiarba bine, iar stratul de ceapa cu ulei ajuta si el sa nu se lipeasca nimic.

Spre final se face un mujdei concentrat care se toarna peste legume.

Ghiveciul este foarte bun si rece, daca aveti rabdare si il portionati cand s-a racit isi va pastra si forma.
Reteta Ghiveci in straturi a fost propusa de oanaC

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Luscos ardelenesc
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala