Ghiveci in crusta de cartofi

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete, apoi se pun sa fiarba in apa cu sare. Separat se curata carnea de manzat de pielite si se taie bucat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne de manzat
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 300 gr mazare
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 300 gr morcovi
  • 600 gr cartofi
  • 50 gr unt
  • 4-5 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel
  • 400 gr brocolli

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete, apoi se pun sa fiarba in apa cu sare. Separat se curata carnea de manzat de pielite si se taie bucatele mici. Carnea se caleste in ulei, se adauga ceapa taiata solzisori, ardeii taiati fasii si mazarea fiarta in prealabil. Se amesteca usor ca sa nu se lipeasca si se pune apa calduta din cand in cand. Morcovii se spala si se curata, apoi se adauga peste celelalte legume si carne. Se pune si pasta de rosii si se condimenteaza cu sare si piper, dupa preferinte. Dupa ce au fiert, se baga in cuptor sa se rumeneasca. intre timp, se pregateste crusta din cartofi. Se paseaza cartofii cu blenderul, se amesteca cu untul, laptele, sarea si oul crud si se toarna deasupra ghiveciului. Se lasa sa se rumeneasca.
Se serveste cu salata de brocolli si alte garnituri.

Alte retete:

Conopida la cuptor cu bacon

Ardei umpluti

Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia