Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Se fierbe soia in supa de legume, apoi se adauga praf de chili. Se taie marunt 2 catei de usturoi. Se curata prazul si se taie rondele groase, apoi se scurg boabele de fasole din conserve. Se prajesc bucatelele de soia in ulei incins, apoi se scot. In uleiul ramas se prajeste prazul si usturoiul cca 5 minute. Se toarna vinul si supa in care a fiert soia. Se adauga boabele de fasole si se lasa la fiert la foc mic cca 5 minute. Se sareaza si se pipereaza. Se decojesc feliile de paine si se marunteste miezul. Se toaca 1 catel de usturoi. Intr-o forma de sufleu sau o tava potrivita pentru cuptor, unsa cu ulei si frecata cu usturoi, se asaza amestecul de praz si fasole, se repartizeaza bucatele de soia si de paine. Se coace in cuptor cca 10 minute.
Daca nu tineti post, se poate presara deasupra, inainte sa puneti legumele la cuptor, cascaval ras sau mozzarella.
Ghiveciul de legume la cuptor se serveste cald.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii