Ghiveci de legume cu vin alb

Pentru ghiveci de legume cu vin alb cartofii, morcovii, telina si patrunjelul radacina, se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ghiveci de legume cu vin alb

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi - 200 g
  • morcovi - 150 g
  • varza dulce - 200 g
  • telina radacina - 50 g
  • ceapa - 100 g
  • ardei gras - 150 g
  • ghiveci conserva - 200 g
  • mazare conserva - 150 g
  • fasole verde conserva - 150 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • pasta de tomate - 50 ml
  • rosii in bulion - 125 g
  • vin alb - 50 ml
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ghiveci de legume cu vin alb cartofii, morcovii, telina si patrunjelul radacina, se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala, se taie careuri. Varza se curata de frunze si cotor, se spala, se taie mai mare. Mazarea si fasolea verde conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Ceapa se inabusa in ulei cu apa. in ordinea timpului de fierbere, se inabusa legumele: morcovi, telina, patrunjel radacina. Se adauga cartofii, ardeiul gras, varza si se lasa in continuare la inabusit. Se adauga apa necesara, iar fierberea se continua inabusit. Cand au fiert cartofii, se adauga pasta de tomate, legumele conservate (mazare, ghiveci, fasole verde), boia, vin, sare, piper si se amesteca. Deasupra se adauga rosiile in bulion si ghiveciul de legume se introduce la cuptor cca 10-12 minute pentru rumenire.

Ghiveciul de legume cu vin alb se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce