Ghiveci cu soia

Cuburile de soia inmuiate se taie in 3- 4 bucati inainte de a prepara jumarile. O ceapa mijlocie se toaca marunt si se caleste in 130 ml ulei. Se spal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • soia cuburi
  • o ceapa
  • 130 ml de ulei
  • 1
  • 2 kg de ardei verzi
  • un ardei iute
  • boia iute
  • 400 g de rosii
  • o lingurita de sare
  • o caciulie de usturoi
  • 4 oua

Mod de preparare

Cuburile de soia inmuiate se taie in 3- 4 bucati inainte de a prepara jumarile. O ceapa mijlocie se toaca marunt si se caleste in 130 ml ulei. Se spala 1,2 kg ardei verzi, se taie rondele si se calesc cu ceapa sub capac. Se condimenteaza cu ardei iute (chilli), boia iute. Cand ardeii se inmoaie, se adauga 400 g rosii zemoase taiate in patru. Se adauga o l.c. mocca de sare. Se lasa la fiert fara capac si se amesteca din cand in cand. Facultativ, se poate pune un catel de usturoi pisat. Cand se reduce lichidul pana la ulei, se adauga jumarile de soia.

Ghiveciul se gateste pe foc iute pana nu se simte mirosul de ardei copt. Atentie, nu prajiti prea tare compozitia pentru ca isi pierde gustul, iar ardeiul iute, calitatea. Se bat 4 oua cu sare si se toarna peste ghiveci, se amesteca pana se incheaga ca la omleta. Daca nu se gateste in cratita de tuci, nu lucrati direct pe flacara. Se serveste cald ca fel de mancare de sine statator. Se pastreaza la frigider. Daca se pregateste pentru mai multe zile, ouale se pun doar pentru cantitatea necesara. Se poate prepara si din legume congelate, se gateste fara capac.
Alte retete vegetariene recomandate

Ciulama de ciuperci

Spanac cu orez

Orez cu mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia