Fiesta de legume pane

Conopida, brocoli,cartofii si morcovii se pun la fiert in apa cu sare si se lasa nu prea mult, legumele trebuind sa fie "al dente"; se scot si se lasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300g conopida
  • 300g brocoli
  • 300g cartofi
  • un dovlecel
  • o vanata
  • 200g morcovi
  • pentru aluat:300g faina
  • 100 ml bere
  • 6 oua
  • o legatura de marar
  • sare si piper;ulei pentru prajit
  • Pentru dressing: 300ml iaurt
  • 30 ml ulei de masline
  • 2-3 castraveciori murati
  • 1 legatura de marar
  • cate un fir de usturoi si ceapa verde
  • sare si piper

Mod de preparare

Conopida, brocoli,cartofii si morcovii se pun la fiert in apa cu sare si se lasa nu prea mult, legumele trebuind sa fie "al dente"; se scot si se lasa la scurs si racit.

Cartofii se taie felii rotunde, conopida se imparte in buchetele mici, la fel si brocoli, morcovii se taie in doua, longitudinal si se sareaza.

Dovlecelul si vanata, se curata de coaja, se taie felii subtiri, si se pun la inmuiat cu sare circa 15 minute.

Se separa galbenusurile de albusuri, care se bat spuma si se pun la rece.

Se omogenizeaza faina cu berea si cu galbenusurile de ou, se adaoga albusurile batute spuma, mararul tocat marunt si se condimenteaza cu sare si piper.

Legumele uscate se dau prin aluat si se prajesc in uleiul incins pana devin galben-aurii, si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.

Se prepara dressingul din: iaurt, mararul tocat marunt, ceapa si usturoiul verde tocate marunt si uleiul de masline; se condimenteaza cu sare si piper.
Se serveste ca aperitiv cald, alaturi de dressing.

Este o mancare usoara deci recomand un vin alb demidulce, rece ca gheata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
2
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia