Fasole cu soia

Alegem cu o seara inainte, 350 g de fasole uscata, apoi spalam bine si inmuiem in 1,2 litri de apa. A doua zi taiem marunt o ceapa rosie de marimea u

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g fasole uscata
  • 1 ceapa rosie
  • 120 ml de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • piper
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita boia
  • 150 g jumari de soia

Mod de preparare

Alegem cu o seara inainte, 350 g de fasole uscata, apoi spalam bine si inmuiem in 1,2 litri de apa.

A doua zi taiem marunt o ceapa rosie de marimea unei nuci, si calim pe 2 linguri de ulei, intr-un vas de email, pana devine sticloasa.

Apoi adaugam fasolea cu zeama cu tot. Presaram o lingurita de sare si putin piper macinat, apoi fierbem sub capac, in functie de continutul de apa, max. 50 de minute, pana se inmoaie.

Daca fasolea a absorbit prea multa apa in urma inmuierii, acoperim cu apa. Dupa ce s-a fiert, adaugam fiertura.

La 1 lingura de faina adaugam atat ulei cat cuprinde, si pregatim prajeala la foc intens pana face spuma, apoi luam de pe foc si adaugam 1 lingurita de boia de ardei.

Lasam sa se raceasca pana devine calduta, apoi amestecand continu adaugam atat apa rece pana obtinem consistenta unei smantani, apoi adaugam la fasolea fiarta.

Adesea, mai fierbem 5 minute amestecand, sa se ingroase.

In timp ce fasolea se inmoaie, prajim pe jumatate o portie de jumari de soia in 100 de ml de ulei.

In final punem jumarile de soia in fiertura moale si fierbem fara capac ca aromele sa se intrepatrunda.

Se tine la frigider.

Daca a doua zi se ingroasa, turnam putina apa si il fierbem.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Fasole cu costita afumata

Fasole verde scazuta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia