Dovlecei umpluti - fara carne

Se spala si se curata dovleceii, se taie in jumatati pe lungime si se scobesc de miez. Se calesc 2 minute,in putin ulei, morcovii si telina curatate s

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 dovlecei mici
  • 2 rosii potrivite
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa de apa
  • 1 telina mica
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 300 g mozzarela
  • un pahar vin alb
  • 1 pahar ulei
  • o legatura patrunjel verde o legatura marar

Mod de preparare

Se spala si se curata dovleceii, se taie in jumatati pe lungime si se scobesc de miez. Se calesc 2 minute,in putin ulei, morcovii si telina curatate si rase pe razatoarea mare, se adauga ceapa taiata marunt, dupa un minut se adauga rosiile taiate cubulete si miezul ramas de la dovlecei taiat marunt , si verdeata tocata marunt si se mai lasa un minut. Se lasa la racit 10 min. Se bat ouale cu jumatate din smantana si se toarna peste legumele calite, se adauga 2/3 din branza si se amesteca bine toata compozitia. Se potriveste de sare si piper dupa gust. Se unge cu ulei o tava de marime medie, se umplu cu varf barcutele de dovlecei cu compozitia calita; daca mai ramane compozitie se poate turna in jurul dovleceilor. Se presara restul de branza si smantana deasupra , optional se mai codimenteza cu piper si boia iute de ardei si se da la cuptor circa 15 min. sau pana formeaza o crusta frumoasa deasupra.


Se serveste calda alaturi de un pahar de vin alb de calitate. ( mozzarela se poate inlocui cu telemea rasa, branza de burduf sau cascaval )

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia