Dovlecei umpluti cu legume

Dovlecei umpluti cu legume este o reteta simpla si delicioasa. Pentru a pregati aceasta mancare de post aveti nevoie de 200 g legume. Puteti face combinatia care va place mai mult.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Dovlecei umpluti cu legume

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 fire ceapa verde
  • 200 g legume (morcov
  • fasole verde
  • broccoli
  • porumb
  • mazare
  • ardei gras)
  • marar
  • patrunjel
  • busuioc
  • 1 rosie
  • cascaval (daca nu tineti post - altfel puteti renunta sau inlocui cu tofu)
  • sare
  • piper
  • 5 linguri ulei.

Mod de preparare

Dovlecei umpluti cu legume este o reteta simpla si delicioasa. Pentru a pregati aceasta mancare de post aveti nevoie de 200 g legume. Puteti face combinatia care va place mai mult.

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua pe lungime, apoi li se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite. Ceapa tocata marunt se inabusa in 2 linguri ulei, se adauga miezul scos de la dovlecei- tocat marunt si legumele- spalate, curatate si taiate in bucati mai mici. Se lasa la calit pana se inmoaie toate. Se adauga marar, patrunjel, busuioc si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.


Se umplu dovleceii cu amestecul de legume. Deasupra fiecaruia se rade cascaval si se pun felii de rosii. Se aseaza apoi, intr-un vas termorezistent, impreuna cu 100 ml apa, 3 linguri ulei si un praf de sare. Se acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu si se dau la cuptor pentru 25 minute. Se indeparteaza capacul si se mai lasa la cuptor inca 15- 20 minute.


Dovleceii umpluti cu legume se servesc calzi.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru prepararea dovleceilor umpluti ar fi utila o tava Vitesse de la Kitchenshop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia