Dovlecei umpluti

pentru concurs retete de primavara Dovlecei deliciosi in prag de primavara

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Dovlecei umpluti

Ingrediente

  • 3 dovlecei mari,tineri
  • o ceapa
  • sare
  • ulei de masline
  • 250 ml suc de rosii(eu am suc de rosii amestecat cu ardei,de casa)
  • amestec de condimente (cimbrisor,maghiran,dafin,busuioc,piper)
  • o legatura de patrunjel verde,
  • ,un ou
  • 250-300 g kaizer,
  • 100 g cascaval

Mod de preparare

1.Dovleceii bine spalati si stersi cu un prosopel,se curata la capete apoi se taie pe lung,in doua jumatati,care se curata de miez cu ajutorul unei lingurite,lasand doar cativa milimetri de miez pe coaja.Se taie marunt ceapa curatata apoi in putin ulei de masline se caleste impreuna cu 1/4 de miezul de dovlecei maruntit cu ,cutitul.Se adauga si carnea ,se lasa sa scada tot sucul lasat apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca apoi se adauga oul si verdeata tocata fin.Se amesteca bine totul si cu o lingura se umplu dovleceii.Deasupra se presara kaizerul,taiat cubulete mici. 2.Restul de miez ramas se da la blender apoi se amesteca cu sucul de rosii,o lingura de ulei de masline,un praf de piper si se sareaz dupa gust.Acest sos se toarna cu grija,pe langa barcutele de dovlecei umpluti,apoi se completeaza cu apa(daca mai este nevoie)pana aproape de marginea barcutelor si se da la cuptor,cca 40 de minute.Se scoate cu grija tava si deasupra umpluturii se presara cascaval dat prin razatoare si se mai lasa 5 minute ,pentru gratinare. Se servesc fierbinti,simplu sau cu iaurt deasupra Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia