Se incalzeste cuptorul inainte la temperatura medie. Se spala rosiile si dovleceii. Se taie dovleceii in felii subtiri. se curata cateii de usturoi si
Se incalzeste cuptorul inainte la temperatura medie. Se spala rosiile si dovleceii. Se taie dovleceii in felii subtiri. se curata cateii de usturoi si se taie lamele. se taie rosiile in bucatele dreptunghiulare si se lasa deoparte.
Se pune uleiul la incalzit intr-o tigaie, se adauga dovleceii impreuna cu usturoiul, ierburile, sarea, piperul si zaharul si se lasa timp de 5 minute, se amesteca din cand in cand. Se adauga 2 linguri de apa, se acopera, se da la focul mic si se lasa inca 5 minute.
Intre timp, se bate ouale intr-un bol si se incorporeaza laptele.
Se aseaza dovleceii intr-un vas special pentru cuptor, se niveleaza cu o lingura de lemn, se aseaza deasupra rosiile si se acopera cu ouale cu lapte. Se presara busuiocul si parmezanul ras.
Se lasa 15 minute la cuptor.
Se serveste cald, drept garnitura sau ca fel principal. Ingredientele sunt pentru patru persoane, dar e atat de bun incat am mancat totul in doi ca fel principal, acompaniat de salata. Pofta mare!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoAparent grea, este o ciorbita lejera...chiar buna dupa atatea preparate greu digerabile.
Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ouIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii