Se curata dovleceii de coaja, se spala si se taie rondele aproximativ de aceeasi marime si grosime. Se curata usturoiul, se piseaza, dupa care se ame
Se curata dovleceii de coaja, se spala si se taie rondele
aproximativ de aceeasi marime si grosime.
Se curata usturoiul, se piseaza, dupa care se amesteca bine cu cimbrul tocat marunt, sare si piper.
Se pun rondelele de dovlecei intr-un vas termorezistent, alternand un strat de dovlecei cu unul de branza data pe razatoare.
Intr-un castron, se bat ouale, se adauga usturoiul, cimbrul si se toarna totul peste dovlecei.
Se coace la foc potrivit, circa 45 de minute, pana se rumeneste deasupra.
Se poate servi ca fel principal, insotit de salata sau ca garnitura pentru fripturi.
Pofta buna!
Alte retete cu dovlecei:
mancare de dovlecei,
ciorba dovlecei,
dovlecei cuptor
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniPentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.
Desert cornulete cu umplutura de dovleac coptIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii