Dovleac umplut cu legume

Un preparat de toamna, surpriza la o masa in familie!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Dovleac umplut cu legume

Ingrediente

  • Un dovleac rotund de 1
  • 5-2 kg
  • 500 g ciuperci Champignion
  • 2 cepe rosii
  • un ardei rosu mare
  • 2-3 morcovi
  • o radacina mica de patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • o lingurita de boia dulce
  • o lingura de faina
  • 100 ml ulei
  • marar verde
  • un paharel de vin alb

Mod de preparare

Se spala bine dovleacul, apoi se taie capac in partea de sus, se curata de samburi si de o parte din miez (ne ajutam de o lingura). Se unge in interior cu ulei, un praf de sare si un praf de piper, apoi se da la cuptor pentru 30 de minute sa se coaca alaturi de capac.

Intre timp curatam si spalam zarzavatul; ceapa se taie solzisori, ardeiul cubulete mici, morcovul si partunjelul, la fel, cubulete, si miezul de dovleac scos se taie si el in cubulete si ciupercile curatate se feliaza.

Se incinge un strop de ulei si calim tot zarzavatul pana se inmoaie un pic. Potrivim de sare si piper. Adaugam si paharul de vin si lasam sa se evapore un pic. Desfacem lingura de faina si boiaua cu 100 ml apa rece si adaugam peste legumele din tigaie. Mai lasam 5 minute la foc moale, apoi oprim focul.

Se scoate dovleacul din cuptor si se toarna in el zarzavatul din tigaie, adaugam si 2 foi de dafin si dam din nou la cuptor, cca. 20 minute, apoi se poate servi mancare calda.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce