Conopida si brocoli la cuptor

Conopida/brocoli se curata de frunze, se taie buchetele si se fierbe la foc mic cateva minute, apoi se scot pe un prosop se bucatarie si se lasa sa se

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Conopida si brocoli la cuptor

Ingrediente

  • 2 capatini conopida si/sau brocoli
  • 1 lingura seminte de coriandru
  • 1 lingura seminte de chimion
  • 1 mana de migdale tocate
  • 1 lingurita boia iute
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1 lingura rasa sare
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Conopida/brocoli se curata de frunze, se taie buchetele si se fierbe la foc mic cateva minute, apoi se scot pe un prosop se bucatarie si se lasa sa se usuce bine.

Condimentele se amesteca cu sarea si se zdrobesc intr-un mojar.

Untul cu uleiul de masline se incing intr-o cratita, se adauga apoi condimentele si migdalele si se prajesc putin.

Se pune apoi conopida si se caleste cateva minute, la sfarsit se adauga zeama si coaja rasa de lamaie.

Conopida se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da 10 minute la cuptorul incins la 200 grade, pe nivelul superior, sub griller.

Rezultatul crocanto-aromato-picant
Pofta buna!

Reteta Conopida si brocoli la cuptor a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alte retete cu conopida gasiti aici:

Ciorba de conopida,

Paste cu conopida,

Conopida la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
3
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
4
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
5
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia