Conopida la cuptor cu bechamel cu patrunjel si nucsoara

Reteta de conopida la cuptor se prepara incredibil de usor, iar de gust nici nu mai vorbim, cat e de delicioasa. Sosul bechamel este foarte aromat datorita patrunjelului si nucsoarei.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Conopida la cuptor cu bechamel cu patrunjel si nucsoara

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 1 legatura patrunjel
  • nucsoara macinata
  • lapte cat cuprinde
  • 1 cub unt
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • mozzarella

Mod de preparare

Aceasta reteta de conopida la cuptor este foarte rapida dar extrem de delicioasa. Se poate servi ca atare sau ca si garnitura.

In primul rand separam conopida in buchete mici, punem apa cu sare la fiert, iar cand fierbe apa punem si buchetelele de conopida pentru 5 minute.

Intre timp pregatim sosul bechamel, pentru ca trebuie sa se raceasca putin. Topim cubul de unt la foc mic. Cand acesta este topit, adaugam cele doua linguri de faina, amestecam bine, si incepem sa adaugam lapte, putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase. Focul il lasam tot mic si amestecam mereu, sa nu se prinda de fund. Adaugam nucsoara proaspat rasa, sare si piper dupa gust. Sosul bechamel il lasam sa dea in clocot, dupa care oprim focul, adaugam patrunjelul tocat si mai amestecam in el 5 minute, pana se racoreste putin, ca sa nu se formeze pojchita deasupra. Lasam deoparte.

Scurgem conopida de apa si ungem o tava pentru cuptor cu unt. Asezam buchetele de conopida in tava, turnam deasupra sosul bechamel si mozzarella. Dam tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos deasupra.


Conopida la cuptor cu sos bechamel se serveste calda, ca fel principal sau ca si garnitura la fripturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi
Bucataras.RO

Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi

Un aperitiv minunat pentru o seara de duminica in familie :), un blat grozav de bun asemanator cu cel de tarta dar totodata...

Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide