Conopida gustoasa

In prepararea acestei retete sunt 3 etape. Prima etapa consta in pregatirea pane-ului si anume: Mixezi faina, amidonul, apa minerala impreuna cu semin

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida mare desfacuta buchetele
  • ulei pentru prajit
  • 85g faina
  • 1 lingura amidon
  • 1/2 lingurita seminte de coriandru macinate
  • 125 ml de apa minerala carbogazoasa
  • 1 legatura patrunjel tocat marunt
  • 1 lingura de capere mici
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • sucul si coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare

In prepararea acestei retete sunt 3 etape.

Prima etapa consta in pregatirea pane-ului si anume:

Mixezi faina, amidonul, apa minerala impreuna cu semintele de coriandu macinate a.i sa nu faci cocoloase si lasi deoparte.

A doua etapa: pregatesti sosul. Sucul si coaja de la o lamaie se amesteca cu patrunjelul tocat marunt, 1 catel de usturoi de asemenea tocat, 1 lingura de capere si 3 linguri de masline si se pune deoparte.

Se alege o cratita adanca. Se toarne ulei in strat de 10 cm si se lasa la incins.

Pont: ca sa verifici daca uleiul este incins pune o bucatica de paine si daca devine aurie in 30 de sec inseamna ca uleiul este gata.

Se scufunda conopida uscata in compozitia de pane si se prajeste bucata cu bucata cate 3 minute fiecare.

Ca sa se absoarbe grasimea bucatilor de conopida cand le scoatem trebuie asezate pe prosoape de hartie.
Se asezoneaza cu sare de mare si piper si se serveste cu sosul de patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
5
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia