Pentru conopida gratinata cu cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa care se fierbe. Faina se cerne.
Pentru conopida gratinata cu cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa care se fierbe. Faina se cerne. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Oul se spala sub jet de apa rece; se separa albusul de galbenus. Faina dizolvata in 150 ml lapte se toarna peste 75 g margarina (sau unt), amestecandu-se continuu pentru a nu se forma aglomerari, se adauga restul de lapte si se fierbe pana se ingroasa. Se da la o parte vasul de pe foc, se adauga galbenusul si sarea. In tava unsa cu 25 g de margarina (sau unt), se toarna jumatate din sosul obtinut, peste care se aseaza un strat uniform de conopida, apoi se acopera cu restul de sos si se presara cascavalul ras. Tava se introduce in cuptor pentru gratinare.
Conopida gratinata cu cascaval se serveste cald.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii