Se fierbe conopida intreaga, in apa cu sare. Trebuie sa o fierbeti intreaga, ca altfel isi pierde vitaminele. Dupa ce a fiert, se desface in buchetele
Se fierbe conopida intreaga, in apa cu sare. Trebuie sa o fierbeti intreaga, ca altfel isi pierde vitaminele.
Dupa ce a fiert, se desface in buchetele.
Se spala ciupercile in cateva ape, apoi se pun la prajit intr-o lingura de unt.
Sunca se taie fasii.
Se face un sos alb din 50 de grame de unt, 2-3 linguri faina si 1 1/2 pahare lapte (Se topeste untul, se adauga apoi putin cate putin lapte si faina; se lasa sa fiarba 5 minute; are consistenta smantanei).
Un vas de Jena ( de preferinta mai mare!) se unge cu unt. Se asaza in el buchetele de conopida, se presara cu cascaval ras, apoi se asaza un strat de ciuperci, se presara sare. Se pun din loc in loc bucatele de unt.
La sfarsit se toarna sosul alb in care s-au amestecat cuburile de sunca si restul de cascaval ras. Deasupra se torna galbenusurile celor 2 oua.
Se da la cuptor. Este gata cand se rumeneste.
Pofta buna!
Reteta Conopida cu ciuperci la cuptor a fost propusa de ELAIDA pe forum culinar.ro
Alte retete cu conopida gasiti aici:
Ciorba de conopida,
Paste cu conopida,
Conopida la cuptor
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao"Retete de Pasti" M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere.
Luscos ardelenescIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii