O mancare de primavara usoara si gustoasa plina de vitamine
Se spala in mai multe ape reci urzicile,dupa ce au fost bine curatate . Intr-o oala incapatoare se pun 3 litri de apa si un fir de leustean verde. Cand apa clocoteste se pun urzicile spalate. Se fierb urzicile aprox. 15 minute panacand prinse intre degete se sfarama usor. Se scot urzicile din zeama ,se scurg foarte bine.Se pun intr-un castron impreuna cu 2 linguri de faina si se paseaza cu ajutorul unei linguri de lemn sau a unui blender de mana. intro cratita se pun 3-4 linguri de ulei. Se asteapta sa se incinga putin apoi se pune compozitia de urzici. Se calesc urzicile amestecand usor apoi se pun 1 1/2 cani din zeama in care au fiert urzicile. Se amesteca bine cu si se lasa sa scada pana la consistenta unei ciulamale. Se pune sare dupa gust. Cine doreste poate pune in mancare si un catel de usturoi ras pentru mai mult gust. Se serveste cu un ou ochi si mamaliguta.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii