Cartofi noi tandoori rumeniti in tigaie

Cartoful este cea mai consumata leguma, in diferite forme de preparare si retete culinare cu cartofi. Printre preferatii mei se numara cartofii noi cu crusta, exact ca cei din aceasta reteta.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cartofi noi tandoori rumeniti in tigaie

Ingrediente

  • 20 cartofi noi rosii
  • 3 linguri iaurt
  • o lingura zeama de lamaie
  • o lingurita usturoi pisat
  • o lingurita ghimbir proaspat ras
  • un varf de turmeric
  • o lingura tandoori masala
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ardei mic chilli zdrobit
  • frunze de coriandru uscate

Mod de preparare

1. In primul rand spala bine cartofii, fiind noi nu ii vei mai curata de coaja. Pune-i la fiert in apa cu sare si lasa-i sa fiarba vreo 3-4 minute. Scurge apa de pe ei, freaca-i cu grija cu un prosop ca sa cureti pielitele (daca se desprind), inteapa-i cu o furculita si pune-i deoparte intr-un bol.

2. Intr-un alt vas amesteca bine iaurtul impreuna cu zeama de lamaie si restul ingredientelor (mai putin frunzele de coriandru). Adauga cu grija cartofii si amesteca-i bine ca sa se acopere cu amestecul de ingrediente. Pune la frigider cu cel putin 2 ore inainte sa-i gatesti. Poti sa lasi cartofii noi in condimente la frigider chiar si peste noapte.

3. Dupa ce i-ai lasat la marinat, prajeste cartofii intr-o tigaie incinsa stropita cu ulei, la foc mediu, timp de 12-15 minute, pana devin aurii si crocanti in exterior.

Sfaturi:

Tandoori masala se gaseste mai nou in toate hiper-marketurile de la noi, este un amestec de ingrediente.

Daca ai cumparat cartofi noi care nu sunt de aceeasi dimensiune, taie-i in jumatate pe cei mai mari, astfel timpul de preparare va fi apropiat pentru toti.


Cartofii noi tandoori rumeniti in tigaie, merg perfect serviti ca atare sau ca si garnitura langa o delicioasa friptura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă
Bucataras.RO

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

Cea mai bună mâncare în copilărie era șnițelul de pui pe care îl pregăteau mamele și de care nu ne...

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide